In curand, incepe sirul sarbatorilor dedicate iubirii. Sfantul Valentin pe 14 februarie, martisorul pe 1 martie, 8 Martie...

Daca adaugam, patriotic, si autohtonul Dragobete de pe 24 februarie, rezulta ca, incepand cu mijlocul lui Faurar, vom avea nu mai putin de patru "ocazii" in care jumatatea mai buna, mai frumoasa si mai sensibila a vietii noastre va astepta expresia tangibila a iubirii pe care i-o purtam.

Targurile si firmele de turism scot bani buni de pe urma sarbatorii de Sfantului Valentin

Prima sarbatoare din punctul de vedere al calendarului este si ultima intrata pe lista in Romania: St. Valentine’s Day. Targuri de cadouri, felicitari care mai de care mai frumoase, flori cu intelesuri si subintelesuri pe care doar un pasionat al teoriei conspiratiei le-ar putea retine.

Mereu in cautare de idei pentru calatorii tematice, nici turismul nu putea ramane mai prejos. Agentiile, transportatorii si hotelierii se intrec sa ademeneasca indragostitii cu oferte, reduceri si bonusuri, de nici nu mai stii ce sa alegi. Poiana sau Paris? Tren, autocar sau avion? Hotel de patru-cinci stele sau o pensiune intima? Sotia, secretara, sau amanta?

Sa fim romantici! Sa studiem cateva oferte dintre cele special concepute de agentiile tour-operator pentru "Zilele Iubirii". Cei mai cunoscuti indragostiti din lume - ne spune Shakespeare - au trait in Verona. Ai ce vizita acolo: cum intri pe Via Cappello dinspre Piazza Erbe gasesti casa Julietei, cu celebrul balcon si cu o statuie in bronz a fetei, iar putin mai incolo e si casa lui Romeo. Nu foarte departe, in apropierea unei stravechi manastiri, se afla cimitirul care adaposteste mormantul Julietei, unul din cele mai vizitate din lume! Acestea nu sunt insa si singurele atractii turistice ale Veronei care, in fond, este unul din cele mai vechi orase ale Italiei. Mai sunt cateva locuri libere pentru Verona la tarife cuprinse intre 160 si 405 euro de persoana pentru doua nopti de cazare in hotel de patru stele sau vila de cinci stele (Ultramarin Travel). Nu sunt incluse transportul cu avionul si nici asigurarea medicala.

La Venetia, oras care candideaza alaturi de Paris la titulatura de "Capitala mondiala a iubirii", principalele atractii sunt, pe lan-ga Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto si centrul istoric. O plimbare cu gondola costa aproximativ 80 de euro si - e bine sa stiti - orasul este in general foarte scump. Puteti petrece cinci zile la un hotel de trei stele intr-o mica localitate aflata la 15 minute de mers cu autobuzul de Venetia, pentru 340 de euro de persoana (Elysse Turism, SkyTour). Mai exista superoferte, in limita locurilor disponibile: sase zile pentru numai 330 de euro, si avem de-a face cu un hotel de patru stele situat la cateva minute de mers pe jos de Piazza San Marco si Teatrul Fenice (Variant Travel). Nu sunt incluse taxele de aeroport, care se pot modifica oricand, si nici asigurarea medicala.

Parisul, Orasul Luminilor... Cea mai frumoasa perspectiva asupra Turnului Eiffel o veti avea de pe Champs de Mars. Va recomandam sa-l vizitati fie dimineata foarte devreme, fie seara foarte tarziu, pentru a evita cozile uriase. Plimbati-va pe Sena cu acele vaporase numite "Bateaux Mouches". Intr-o singura zi, chiar mergand pe jos, puteti vedea aproape toate locurile si monumentele importante: Arcul de Triumf, Champs Elyses, Place de la Concorde si gradinile Tuilleries. O jumatate de zi ar fi oarecum suficienta pentru o vizita rapida la Muzeul Louvre; daca ati vrea sa-l vizitati pe tot si pe indelete v-ar trebui mai multe zile. De neuitat e si o plimbare de seara prin celebrul cartier artistic-boem Montmartre. Daca tot esti la Paris, cum te poti intoarce acasa fara sa te lauzi ca ai fost la Moulin Rouge, chiar daca pentru asta ai scos intre 200 si 300 de euro de persoana, in functie de meniu si ora?

Ca de obicei, oferta pentru Paris este foarte bogata. Un sejur de sase nopti cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele situat in Cartierul Latin costa 288 de euro, cu asigurarea si transportul incluse (Simpaturism). Tot la trei stele, cu mic dejun, bilet de avion si transferuri incluse, dar numai pentru trei nopti, platim 399 de euro (Interra). Patru nopti in conditii asemanatoare costa 316 euro, la o alta agentie (Next Travel). Ca de obicei, multa atentie la studierea facilitatilor cuprinse in oferta!

Prinsi de farmecul Europei, sa nu uitam insa de ofertele autohtone. Fie ca vreti sa va aflati in regiunea turistica Bran-Moeciu, pe Valea Prahovei ori in Bucovina, la hotel, la vila sau la pensiune, dorintele voastre pot fi indeplinite. Ofertele includ cine romantice, focuri de tabara, schi, sauna, dansuri, sanii trase de cai... Doar imaginatia e limita! Nici hotelierii nu raman mai prejos. La hotelul "Cota 1400" din Sinaia aveti pentru o noapte tratament ca-n filmele americane: cocktail de bun-venit, bar cu muzica live la pian, jacuzzi, cina romantica, lumanari, flori si sampanie in camera.

Si Tarom a pregatit o oferta speciala. Daca incep voiajul intre 10 si 28 februarie, doua persoane pot calatori dus-intors la pretul unui singur bilet! Astfel, pentru calatorii dus-intors catre Atena, Budapesta, Istanbul si Thessaloniki, pretul este 280 de euro plus taxe de aeroport. Pentru doua bilete catre Bruxelles, Frankfurt, Londra, Madrid, Paris, Roma, Viena, Larnaca sau Cairo pretul este de 390 euro plus taxele de aeroport. Pentru orice calatorie catre Frankfurt, M?nchen, Viena sau Milano, avand ca punct de plecare Cluj sau Sibiu, pretul a doua bilete este de 280 de euro plus taxe. Cei doi pasageri trebuie sa calatoreasca la aceleasi date.

Dupa flori, bomboane, inimioare de plus si lenjerie comestibila, o excursie sau un sejur in tara sau in strainatate pot fi cadouri minunate pentru persoana iubita. Profesionistii in industria ospitalitatii isi dau silinta sa fie asa!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.