Junior Achievement Romania organizeaza anul acesta o noua editie a programului "Sa fii lider", destinat elevilor de liceu, demers care are ca scop educarea liceenilor in spiritul valorilor conducerii, exersarea abilitatilor manageriale, antrenarea in identificarea problemelor comunitatii si elaborarea de solutii viabile pentru rezolvarea acestora.

Programul se va desfasura in 201 licee din toata tara si consta intr-un modul de studiu la clasa si o competitie nationala de proiecte pe teme comunitare.
"Este un program de mare succes, iar rezultatele lui trec dincolo de bancile scolii. Tinerii invata sa se implice in viata comunitatii in care traiesc, mai activ si mai ales... cu rezultate", a spus Stefania Popp, Director Executiv Junior Achievement Romania.
"Acesta este unul dintre programele pe care le sprijinim in mod traditional si care se bucura de un succes tot mai mare in randul elevilor si profesorilor, de la an la an. Prin acest program, peste 10 mii de elevi au o mai buna intelegere a mediului de afaceri si o perspectiva complementara programei de invatamant", a spus Lidia Solomon, director PR Connex Vodafone, companie partenera in cadrul acestui program.

Elevii vor utiliza metoda learning by doing si vor beneficia in cadrul cursurilor atat de prezenta profesorilor, cat si a unor consultanti voluntari. Pe parcursul programului, participantilor li se ofera, de asemenea, consultanta online pe probleme de management proiect comunitar. Data-limita pentru inscrierea in competitie este 28 februarie 2006, iar finala concursului este programata pentru luna mai a acestui an. Proiectele cu cel mai mare impact asupra comunitatii si cele mai fezabile solutii vor fi premiate, iar premiul intai consta intr-o bursa "Junior Achiever", de participare la conferinta de leadership de la Carleton University, Ottawa, Canada, August 2006.

La ultima editie a programului "Sa fii lider" au participat 5.680 de elevi din 185 de licee din Romania. In competitia finala au intrat 243 de proiecte, care au avut ca teme predominante educatia si imbunatatirea conditiilor din scoli, sanatatea si rezolvarea unor probleme sociale acute ale comunitatii, urbanismul.
Junior Achievement Romania face parte din Junior Achievement Worldwide, US si Junior Achievment - Young Enterprise, Europe. JA Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, pune la dispozitia scolilor si universitatilor din Romania programe economice de tip learning by doing, sustinute financiar de comunitatea de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.