Dispeceratul National de Gaze Naturale anunta restabilirea alimentarii cu gaze naturale la parametrii normali de furnizare si siguranta in toata tara.

Singura zona in care mai pot interveni dificultati in furnizare este municipiul Botosani, situat la capatul retelei de transport, catre care sunt livrate cantitati suplimentare de gaze naturale. "Am fost anuntati ca, in nordul Moldovei si Bucovina, Distrigaz Nord a remediat situatia inca din ziua de ieri", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Exploatarea depozitelor de inmagazinare subterana functioneaza la capacitate maxima, in vederea asigurarii necesarului de gaze naturale in aceasta perioada cu consum extrem de ridicat. Ministrul de resort, Codrut Seres, a discutat cu distribuitorii de gaze naturale, Distrigaz Nord si Distrigaz Sud, readucerea la parametrii normali de alimentare a agentilor economici care se aprovizioneaza din reteaua de distributie gaze naturale. In ceea ce priveste marii consumatori industriali (combinate chimice), ministrul Seres a anuntat ca livrarile catre ei urmeaza sa fie reluate la parametrii contractuali dupa revenirea nivelului importurilor din Federatia Rusa.

Masura de limitare a consumului de gaze naturale la acesti "consumatori intreruptibili" este cuprinsa in planul MEC pentru situatii precum cea din aceste zile, cand prioritara este alimentarea populatiei. "Readucerea la parametrii normali a livrarilor se va face gradual, astfel incat sa prevenim supraincarcarea brusca a conductelor si sa eliminam posibilitatea ca localitati din tara sa ramana nealimentate cu gaze naturale", a precizat ministrul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.