Profesorii se plang ca scoala a ajuns un fel de “parcare” unde parintii isi trimit copiii, iar elevii spun ca doar orele sunt plicticoase.

Ca sa treaca timpul mai agreabil, scolarii au gasit preocupari din cele mai diverse.

Ministerul Educatiei a vrut sa afle cu ce se ocupa elevii la scoala si a trimis cercetatorii la lucru, insa a aflat ca doar 15% dintre scolari sunt multumiti de modul cum predau profesorii. Ceilalti vin la scoala din obligatie. Sub ferestrele directorului de la un liceu tehnic din Capitala, trei elevi fumau de zor. "Cel mai des rup scaune, scrijelesc bancile si peretii, chiar cu prostioare, vorbesc foarte urat", ne-a confirmat directoarea Colegiului "Ed. Nicolau", Carmen Musat. La randul lor, elevii din clasa a IX-a de "arte si meserii" spun ca sunt cuminti numai la Romana, Mate si Chimie pentru ca au profesori exigenti. "In orele plicticoase, trimitem mesaje pe mobil, ne uitam la poze, vorbim intre noi", spun elevii cu sinceritate.

Institutul de Stiintele Educatiei (ISE) a aflat ca unul din patru elevi injura sau chiar loveste profesorii. "Activitatea de baza" a elevelor este sa comenteze cum sunt imbracati ceilalti colegi, cine mai are vechitura de telefon mobil, care e mai sarantoc, cum s-a "impopotonat" profa etc. Alti scolari fac zgomot, intra si ies din clasa de cate ori au chef, fara sa le pese de profesori, vorbesc in voie la mobil, trimit SMS, asculta muzica. Fetele gasesc intotdeauna timp sa se aranjeze.

Politia spune ca multi dintre elevi se cearta si folosesc expresii triviale si distrug mobilier.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.