Tinerii care intentioneaza sa se casatoreasca trebuie sa plateasca taxa pe muzica de la nunta, in caz contrar riscind sa se aleaga cu dosar penal.

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 123, privind drepturile de autor, insurateii achita 180.000 de lei vechi pentru muzica de la petrecere, iar primaria le da autorizatie pentru organizarea nuntii. Aceeasi ordonanta stipuleaza ca toti proprietarii de baruri, discoteci, taxiuri, autocare si alte mijloace de transport trebuie sa obtina, pentru muzica difuzata, o autorizatie de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor - Asociatia pentru Drepturi de Autor, bineinteles contra unei taxe.

Pentru baruri, restaurante, cofetarii, pizzerii, taxa este de 180.000 lei/luna la sate si 360.000 lei/luna la orase; pentru magazine, in functie de suprafata, taxa variaza de la 180.000 lei la 720.000 lei/luna; pentru autobuze, troleibuze - 110.000 lei/luna, iar pentru taxiuri si maxi taxi - 180.000 lei/luna. De asemenea, cei care organizeaza petreceri in cadrul unor colocvii, simpozioane, congrese, vernisaje, lansari de carte sau de discuri, trebuie sa achite o taxa de 720.000 lei pentru a nu se alege cu dosar penal. Cei care folosesc ilegal muzica sint pasibili de amenzi penale care pot ajunge pina la 300 de milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.