Peliculele "Visul lui Liviu" si "Tertium non datur", semnate de Corneliu Porumboiu si Lucian Pintilie, vor beneficia de proiectii speciale la Festivalul de film de la Berlin, in cadrul sectiunilor "Panorama" si "Forum".

Ambele productii sunt mediumetraje, de cate 40 de minute, si vor fi prezentate impreuna la cea de-a 56-a editie a festivalului, ce se va desfasura intre 9 si 19 februarie. "Visul lui Liviu", cu Dragos Bucur si Luiza Cocora in rolurile principale, este primul film realizat de Porumboiu dupa ce a absolvit in 2003 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica si marcheaza debutul tanarului regizor la Berlinala.
Pelicula a fost desemnata ca fiind cel mai bun film prezentat in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de la TIFF 2004. Porumboiu a luat premiul II in sectiunea Cinefondation de la Cannes, cu un alt film, "Calatorie la oras".

Romania va participa si cu o premiera la Berlinala, care va putea fi vizionata in sectiunea "Panorama" a festivalului. Filmul "Tertium non datur", scenariu si regie Lucian Pintilie, o adaptare dupa nuvela "Capul de zimbru" a lui Vasile Voiculescu, va avea premiera mondiala la prestigiosul festival. Pintilie i-a distribuit in coproductia romano-franceza pe Victor Rebengiuc, Tudor Aaron Istodor, Sorin Leoveanu, Cornel Scripcaru si Bogdan Stanoevici.
Adaptarea dupa textul lui Vasile Voiculescu este prima din seria de filme de 40 de minute, numite mediumetraje, care, combinate, vor forma un lungmetraj. Filmul va fi complet odata cu adaptarile cinematografice dupa textele lui Dostoievski si Cehov, dupa cum a afirmat Pintilie, la inceputul anului trecut.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.