A fi casatorit implica numeroase avantaje, in special... financiare.

Un studiu realizat pe intregul teritoriu al Statelor Unite arata ca veniturile persoanelor casatorite sunt duble in comparatie cu cele ale celibatarilor.

Divortul e un factor ce deterioreaza semnificativ starea sanatatii, in timp ce venitul persoanelor care se recasatoresc se dubleaza. "Daca tineti la sanatatea dumneavoastra, casatoriti-va si ramaneti asa. Divortul va poate distruge sanatatea", a spus Jay Zagorsky, autor al studiului si specialist al Centrului de Cercetare pentru Resurse Umane din cadrul Universitatii de Stat din Ohio.

Persoanelor casatorite le vor creste veniturile peste plusul oferit de adunarea a doua salarii, releva studiul publicat de revista "Journal of Sociology". Cei care raman impreuna dupa casatorie sunt cu 93% mai sanatosi decat persoanele singure, in timp ce persoanele care se separa acuza grave deteriorari ale sanatatii inca dinainte de pronuntarea oficiala a divortului, precizeaza Zagorsky.

Studiul a luat in calcul date obtinute in mai multe sondaje efectuate intr-un interval de 15 ani, pe un esantion total de 9.055 de americani cu varste cuprinse intre 21 si 28 de ani.

Dintre persoanele chestionate, cele care nu s-au casatorit au avut o crestere lenta, dar constanta a veniturilor, in timp ce persoanele casatorite au avut o crestere mult mai rapida, cu circa 16 procente pe an. La persoanele casatorite si apoi divortate s-a manifestat o crestere a veniturilor dupa casatorie, urmata de o scadere constanta, cu circa patru ani inaintea divortului.

"Divortul este deseori un proces lung si dureros. Iar din acest motiv declinul financiar se face simtit inaintea oficializarii separatiei", a explicat specialistul.

Pe de alta parte, studiul dezminte crezul conform caruia din punct de vedere financiar divortul este mult mai dificil de suportat de catre femei, decat de barbati. In realitate, statisticile arata ca barbatii si femeile sunt afectati financiar in egala masura.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.