Soseaua Oltenitei din Sectorul 4 al Capitalei a fost blocata, ieri, de protestul a peste 200 de ilfoveni.

Locuitorii din Popesti-Leordeni, oras limitrof Capitalei, au protestat in acest fel pentru ca nu au fost reintroduse pe trasee autobuzele regiei bucurestene de transport in comun.

Oamenii l-au huiduit pe primarul Bucurestilor, Adriean Videanu, pentru decizia de suspendare a curselor preorasenesti si pentru faptul ca nu si-a tinut promisiunea de a le reintroduce de la 1 ianuarie 2006.

Ilfovenii s-au adunat mai intai, in fata primariei locale, pentru ca ulterior, protestatarii sa ia calea Capitalei, blocand accesul autovehiculelor pe drumul principal care face legatura cu Bucurestii. De mai bine de o jumatate de an, RATB si-a retras toate cele 68 de curse preo-rasenesti, astfel ca 160.000 de locuitori din zonele limitrofe Capitalei nu mai au cu ce ajunge la serviciu sau la scoala.

Ei sunt nevoiti astfel sa apeleze la operatorii privati de transport ale caror tarife sunt duble fata de cele ale RATB, acestia nefiind subventionati de stat pentru acest serviciu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.