Pachetul de tigari s-ar putea scumpi, ca urmare a aplicarii taxei de viciu.

"Cred ca un pret minim care trebuie sa fie in jur de 2 euro ar fi o masura mai buna, din punct de vedere al sanatatii publice, al descurajarii fumatului la minori cat si al veniturilor bugetare", este de parere ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. La aceasta se va adauga si influenta majorarii accizelor incepand din luna iulie, conform programului de majorare a accizelor convenit de autoritati cu industria tutunului.

Taxa pe viciu este sustinuta de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, si ar putea fi introdusa in momentul in care pachetul de legi in domeniul sanatatii va fi aprobat de Parlament. In cazul tigarilor, taxa va fi de 15 eurocenti pe pachet.

Ministrul finantelor sustine, insa, introducerea pretului minim de referinta la tigari, cu toate ca aceasta masura a fost considerata neconcurentiala de catre Consiliului Concurentei.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.