Gerul din Siberia va ajunge in urmatoarele zile si in Romania, dupa ce in Rusia a reusit sa coboare mercurul termometrelor pana la -61 de grade Celsius!
Meteorologii avertizeaza ca din noaptea de duminica spre luni vremea se va raci accentuat in toata tara. Temperaturile vor scadea pana la -25 de grade, in special in nordul Moldovei si apoi in zonele depresionare si in dealurile subcarpatice. In restul teritoriului termometrele vor arata valori cuprinse intre -20 si -10 grade. La Bucuresti gerul isi va face simtita prezenta in noaptea de luni spre marti, cu temperaturi de pana la -14 grade.

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie atentioneaza ca vantul va prezenta intensificari in regiunile extracarpatice, in special in Dobrogea, Baragan si Moldova, astfel incat valoarea indicelui de racire va fi mai mica de -31 de unitati, ceea ce inseamna disconfort termic pentru corpul uman. Astfel, potrivit legislatiei muncii, angajatorii trebuie sa ia masuri pentru protectia celor care lucreaza afara, prin reducerea sau chiar suspendarea activitatii, asigurarea de ceaiuri calde si adaposturi incalzite.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.