Aeroporturile din Romania ar putea aplica un tarif de securitate aeroportuara, in scopul cresterii securitatii activitatii specifice, potrivit ordinului 2190/2005, publicat in Monitorul Oficial din 18 ianuarie 2006. Conform ordinului, tariful de securitate aeroportuara se percepe de la operatorii aeronavelor care efectueaza zboruri cu caracter comercial, pentru fiecare pasager care se imbarca pe aeroporturile civile de pe teritoriul Romaniei.

Sumele incasate prin aplicarea tarifului de securitate aeroportuara se utilizeaza exclusiv la completarea surselor de finantare a lucrarilor de investitii si reparatii, lucrari de intretinere, pentru obiectivele care asigura securitatea activitatii de pe aeroport, pentru achizitia de echipamente utilizate precum si pentru asigurarea securitatii activitatii de pe aeroport.

Tariful se stabileste annual

Tariful de securitate aeroportuara se stabileste anual, in mod diferentiat de catre fiecare aeroport civil din Romania. In cazuri justificate, se poate proceda la modificarea tarifului de securitate aeroportuara pe parcursul anului, cu conditia anuntarii acestei intentii cu cel putin trei luni inainte de modificare. Administratorii aeroporturilor au obligatia de a consulta operatorii aerieni care utilizeaza in mod regulat aeroportul si organizatiile care ii reprezinta asupra tarifului de securitate aeroportuara.

Aeroporturile civile care doresc sa incaseze tariful de securitate aeroportuara vor inainta anual spre aprobare acest tarif Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Dupa aprobarea tarifelor de securitate aeroportuara de catre MTCT, aeroporturile vor solicita Regiei Autonome Autoritatea Aeronautica Civila Romana publicarea acestora in Publicatia de Informare Aeronautica pentru fiecare aeroport, in termen de 15 zile de la transmiterea acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.