Autoritatile germane au anuntat ca romanii care au muncit in Germania pe baza contractelor de lucru isi pot recupera impozitele platite, informeaza Departamentul pentru Munca in Strainatate din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF).

Contactata de atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Berlin, administratia financiara Finanzamt Dortmund-Unna a transmis autoritatilor romane faptul ca persoanele care au activat in Germania pe baza contractelor de lucrari se pot adresa cu o cerere catre administratia financiara in a carei raza de competenta s-a desfasurat activitatea pentru restituirea impozitului perceput.

Formularele necesare care trebuie completate si inaintate administratiei financiare germane locale sunt urmatoarele: declaratie privind impozitul pe salariu 2005 (Einkommensteuererklärung), anexa N 2005 (Anlage N 2005), certificat de rezidenta fiscala extrateritoriala UE/SEE dupa 2004 (Bescheinigung außerhalb EU/EWR ab 2004 - bilingv). Formularul certificatului de rezidenta fiscala extrateritoriala UE/SEE dupa 2004 trebuie mai intai prezentat administratiei financiare din Romania, pentru certificarea veniturilor impozabile ale persoanei.

Formularele mentionate trebuie insotite de fisa de impozit pe salariu (Lohnsteuerkarte), eliberata persoanei respective de firma la care aceasta a prestat activitatea. Pe baza dosarului astfel intocmit, administratia financiara germana locala decide asupra restituirii impozitului pe salariu.