Soferii care umbla fara inspectia tehnica periodica si fara asigurare civila pentru autovehicul s-ar putea trezi, in curand, cu radierea din circulatie a masinii. Prima masura va fi suspendarea inmatricularii.
Potrivit estimarilor oficiale, mai bine de 25% din cele 4 milioane de de autovehicule inregistrate nu au incheiate polite de raspundere civila auto, iar 600.000 nu au preschimbate nici pana acum numerele de inmatriculare. Prin urmare, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a constituit o baza de date a vehiculelor rutiere inmatriculate, care va reuni atat datele Politiei, cat si cele ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Registrului Auto Roman si Registrului Comertului.

"Constituirea acestei baze va permite compararea parcului de vehicule inmatriculate cu cel pentru care s-au indeplinit obligatiile legale privind incheierea RCA sau efectuarea inspectiei tehnice. Trimestrial vor fi depistate automat masinile si proprietarii care incalca legea", a declarat Florin Radulescu, seful directiei. Potrivit acestuia, prima comparare va fi efectuata la 1 februarie, iar cei identificati vor fi avertizati prin posta. "Daca pana la 31 martie persoanele depistate nu vor intra in legalitate, acestora li se va suspenda dreptul de inmatriculare a masinii", a avertizat Radulescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.