Numerele nationale pentru urgenta ale Politiei, Pompierilor si Ambulantei au fost inlocuite ieri cu apelul unic de urgenta 112, conform unui comunicat al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). Pentru a implementa acest sistem fara disfunctionalitati, transferul apelurilor de urgenta catre 112 se va face in mod progresiv pentru fiecare judet si fiecare serviciu de urgenta in parte. Apelurile efectuate la numerele 961 (Ambulanta), 955 (Politie) si 981 (Pompieri) vor fi rutate catre 112, dupa ce in prealabil apelantii vor fi instiintati prin mesajul "Numarul format a fost inlocuit cu numarul unic pentru anuntarea urgentelor 112. Veti primi imediat legatura cu operatoarea acestui serviciu".

"Dupa incheierea transferului, apelurile catre Politie, Pompieri si Ambulanta vor fi rutate la 112 atat timp cat vor exista cetateni care, din diferite motive, nu au aflat ca aceste numere de urgenta nu mai sunt valabile. De asemenea, mesajul vocal va fi mentinut atat timp cat va fi necesar", a declarat, pentru Mediafax, Tatiana Francu, purtatorul de cuvant al STS. Convorbirile la 112 sunt gratuite si numarul poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil, din intreaga tara.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.