Sunteti ocupati si nu aveti timp sa bateti drumul pana la sediile directiilor de taxe si impozite? V-ati saturat sa stati la cozile care se formeaza la fiecare inceput de an? Exista si alte modalitati, mult mai la indemana, prin care va puteti plati darile catre stat. Cea mai moderna este prin Internet, chiar de la dumneavoastra de acasa.

Prin intemediul Internetului, puteti afla oricand de sume datorati bugetului local. Tot ce trebuie sa faceti e sa accesati pagina de Interent a primariei de care apartineti. Important e sa fiti autentificat ca utilizator. Pare complicat la prima vedere, dar pasii sunt relativi simpli:

1. completati o cerere la Directia de impozite si taxe;

2. veti fi introdus in lista de utilizatori si vi se va da un nume de "utilizator" si o parola.

Pentru plata prin utilizarea facilitatilor de Internet banking trebuie sa aveti si un cont deschis la una din bancile agreate de primarii. Sumele datorate pot fi achitate doar de persoanele care au conventii semnate cu bancile furnizoare de astfel de servicii. Plata electronica o puteti face apoi oricand prin computer, direct din contul deschis de dv.

Iata si alte cateva metode prin care puteti plati impozitele si taxele:

1. Prin intermediul oficiilor postale. Posta Romana incaseaza sumele datorate bugetului local prin intermediul oficiilor postale din localitatile: Ploiesti, Buzau, Patarlagele, Cornesti, Timisoara, Cluj - Napoca, Oradea, Cuzuplac, Mirsid, Stefan cel Mare, Podoleni, Arad, Sibiu, Salistea, Constanta, Fundulea si Bucuresti (locuitorii sectoarelor 2 si 3 pot achita taxele si impozitele la orice oficiu postal din Capitala). Potrivit reprezentantilor Postei Romane, in localitatile Constanta si Fundulea clientii trebuie sa prezinte, in momentul platii, instiintarea de plata primita de la autoritatea locala.

2. Prin bancomate. Indiferent unde v-ati afla, va puteti achita darile de la orice bancomat al bancilor cu care primaria a incheiat un acord.

3. Prin card. Plata se poate face utilizand POS-urile de la casieriile Directiilor de Impozite si Taxe Locale din primarii. La acest serviciu au acces toti posesorii de card, indiferent de banca emitenta a cardului si de tipul lui.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.