Romanii care au plecat la munca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), au castigat anul trecut 114 milioane euro. Cel mai mult au castigat cei 28.000 de romani care au lucrat in Germania: 71 de milioane euro, urmati de romanii din Spania cu 41 milioane euro si de cei din Elvetia, cu aproape 2 milioane de euro.

Salariul mediu pentru persoanele care au lucrat in agricultura sau in domeniul gastronomiei, in Germania, a fost de 800 - 1.200 de euro pe luna, in timp ce capsunarii plecati in Spania au castigat, in medie, doar 635 euro pe luna. Cel mai bine stau romanii care au prins un loc de munca in Elvetia. Astfel, venitul lunar pentru un muncitor in agricultura a ajuns la 2.500 de euro, la fel romanii care au lucrat in domeniul sanatatii sau in domeniul gastronomiei. In total, peste 42.000 de romani au plecat la munca peste hotare prin intermediul OMFM in 2005.

Saptamana trecuta, OMFM a inregistrat 300 de dosare pentru femei care vor sa lucreze in domeniul agricol in Spania. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a prelungit termenul de inscriere si pentru saptamana aceasta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.