Activitatea de retrocedare a vechilor proprietati, reglementata de Legea 247/2005, este una falimentara atat la nivel national, dar, cu precadere, in Capitala. Reporterii „Averea“ au urmarit activitatea autoritatilor centrale si locale, dupa o luna de la data expirarii termenului pentru depunerea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate, iar primele evaluari sunt dezastruoase.

In Bucuresti, din 10.000 de cereri depuse in baza Legii nr. 247/2005, au ajuns la Comisia Municipala doar 12 dosare, lucrate de cele sase subcomisii. Iar unul singur a fost solutionat. Desi sunt obligati prin lege sa nu obstructioneze in nici un fel solutionarea cererilor, primarii celor sase sectoare ale Capitalei nu se conformeaza si nu coordoneaza activitatea subcomisiilor de specialitate.

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, ne-a declarat intr-un interviu ca lentoarea primarilor merge pana la ignoranta. Primarul "care este" de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, si-a cerut scuze, angajandu-se ca va "studia", ca se va "conforma" si ca va avea activitate la subcomisie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.