La ghiseele directiilor de taxe si impozite ale primariilor bucurestene este in aceste zile mare inghesuiala.

Cei mai multi platitori, in majoritate pensionari, cauta sa beneficieze de bonificatia de 7% stabilita de Primaria Generala pentru plata cu anticipatie pana la 15 martie. De aceeasi facilitate la plata impozitului pe cladiri si terenuri se pot bucura si cei care detin in proprietate mai multe case sau apartamente si pentru care, potrivit Codului Fiscal in vigoare, trebuie sa achite cote procentuale suplimentare la impozit.

"Casele sau apartamentele care sunt in proprietatea unei persoane dar nu reprezinta locuinta de domiciliu sunt impozitate suplimentar astfel: pentru prima, proprietarul va plati pe langa impozitul obisnuit, aferent casei respective, si o cota suplimentara de 15% din birul stabilit de primarie. Impozitul pentru a doua casa sau apartament suplimentar impozitul anual creste cu 50%, iar pentru cea de-a treia cu 75%", ne-a declarat Mariana Nica, director in cadrul Directiei de Taxe si Impozite din Primaria Sectorului 3 din Capitala, adaugand ca, incepand cu cea de-a patra proprietate suplimentara si urmatoarele, cota suplimentare de impozitare este de 100%. Nica spune ca aceste cote procentuale se aplica nivelurilor de impozitare stabilite de catre consiliile locale in raza carora se afla proprietatea, pe baza Codului Fiscal in vigoare. "Fiecare proprietar este obligat sa depuna la primariile de care apartin proprietatile o declaratie speciala in care sa specifice ordinea in care a dobandit aceste proprietati pentru calcularea cat mai exacta a cotei suplimentare", a explicat Nica.

Pentru autoturismele aflate in proprietate nu se percep taxe suplimentare in 2006.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.