Casa Regala propune ca anul 2006 sa fie desemnat „Anul Carol I“, intrucat in acest an se implinesc 140 de ani de la fondarea dinastiei regale romane prin venirea pe tronul Romaniei a lui Carol I, proclamat principe suveran pe 10 mai 1866, prin plebiscit.

Tot in acest an, Casa Regala anunta ca se implinesc 125 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, sub sceptrul lui Carol I, in 1881. Alte evenimente aniversare pe care Casa Regala intentioneaza sa le sarbatoreasca in acest an sunt implinirea a 100 de ani de la Expozitia Nationala Romana din Parcul Carol din Bucuresti, inaugurata de Regele Carol la 6 iunie 1906, precum si implinirea a 85 de ani ai Majestatii Sale Regele Mihai I, la 25 octombrie 2006. Casa Regala a anuntat astfel ca pentru a marca aceste evenimente va organiza diverse manifestari. De asemenea, aceasta va colabora si va participa la manifestari similare organizate de organizatii neguvernamentale, mass-media si societatea civila.

Monarhia romana tine sa sarbatoreasca aceste evenimente pentru ca acestea au si conotatie europeana, si mai ales pentru ca mai sunt aproape douasprezece luni pana la integrarea in UE.

"Casa Regala a Romaniei este un promotor si un argument al vocatiei europene a Romaniei, precum si al traditiilor, stabilitatii si continuitatii natiunii si tarii noastre", se arata intr-un comunicat al al Biroului de Presa al lui Mihai I.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.