Mii de studenti au fost nevoiti sa plateasca biletul intreg de tren, la intoarcerea din vacanta, din cauza lipsei de comunicare dintre Ministerul Educatiei si universitati.

O parte din studentii care au calatorit in primele zile dintre 2006 nu au mai beneficiat de reducerea de 50% la trenurile rapide, pentru ca facultatile nu le-au dat la timp noile carnete valabile pentru anul 2006. Majoritatea universitatilor din Bucuresti au programat pentru luna ianuarie ridicarea carnetelor, spre deosebire de provincie, unde cei mai multi dintre studenti si-au ridicat documentele inainte de plecarea in vacanta de iarna, datorita faptului ca reprezentantii facultatilor au mers personal la minister si au luat carnetele din timp. Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca au carnetele inca de la inceputul lui decembrie, insa nu era datoria lor sa distribuie cupoanele de calatorii. "Fiecare universitate isi desemneaza un reprezentant ca sa-si ridice carnetele", explica Dumitru Miron, secretar de stat in Ministerul Educatiei. El e confirmat si de liderul studentilor. "Noi am fost instiintati de minister ca vor fi distribuite carnetele la inceputul lui decembrie", spune Viorel Proteasa, presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Greva e de vina

Singurii care spun ca nu au stiut sau nu le-a pasat par sa fie reprezentantii facultatilor bucurestene, care au asteptat adrese speciale de la minister ca sa faca o munca de rutina anuala. "Intre minister si universitati nu a existat niciodata o comunicare eficienta", confirma si liderul studentilor. La Academia de Studii Economice din Bucuresti, de exemplu, "cupoanele vor veni la jumatatea lunii ianuarie", dupa Gheorghe Rosca, rectorul ASE. Aceeasi situatie este si la Universitatea Bucuresti, si la Universitatea de Medicina si Farmacie, ai caror reprezentanti inca asteapta carnetele de la minister. Nu este o noutate ca universitatile sa intirzie an de an distribuirea cupoanelor catre studenti. "Intotdeauna se intimpla asa. Numai ca anul acesta a fost si greva care a intirziat intregul proces", spune Dumitru Miron. Mai norocosi au fost studentii politehnisti din Bucuresti, care au primit carnetele la timp.

La fel si colegii lor din provincie, de la Iasi, Cluj, Timisoara si Brasov


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.