Daca ati exagerat cu mancarea si bautura de Sarbatori si aveti senzatia ca veti rezolva “rapid” cu o cura, va inselati.

Cercetatorii britanici au efectuat un studiu care arata ca produsele comercializate in vederea recastigarii siluetei nu reprezinta decat o pierdere de timp si de bani, relateaza AFP.

Curele de "dezintoxicare" compuse din potiuni si comprimate destinate "purificarii" organismului dupa excesele alimentare de Craciun si Revelion sunt mai putin eficiente decat apa si somnul, sustin cercetatorii asociatiei Sense About Science, specializata in "rasturnarea" convingerilor eronate in domeniul stiintific.

Potrivit lui Martin Wiseman, nutritionist la Universitatea Southampton, "cura de "dezintoxicare" este un exemplu al capacitatii oamenilor de a crede in magie si de a plati pentru ea, in pofida absentei dovezilor unor rezultate serioase".

Conform cercetatorilor, corpul uman este perfect capabil sa elimine el insusi excesele de grasime si alcool din perioada Sarbatorilor. Ficatul functioneaza ca "o adevarata uzina chimica" extrem de complexa, care descompune toxinele intr-un mod mai eficient decat produsele "miraculoase".

"Singurul care scade in greutate in timpul unui regim de "dezintoxicare" este portmoneul", a declarat John Hoskins, unul dintre autorii raportului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.