Punctele de trecere a frontierei din vestul tarii au fost luate cu asalt. Numai ieri dimineata peste 6.000 de persoane care lucreaza in strainatate, dar si-au petrecut Sarbatorile acasa, au parasit tara.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, comisar Viorel Alexe, a declarat, ca cei mai multi, peste 5.000 de oameni, au trecut pe la Cenad. Potrivit acestuia, intrucat numarul lucratorilor vamali este mai mare, pe la punctele de trecere a frontierei nu se sta foarte mult, dar se asteapta ca, in urmatoarele ore, traficul sa mai creasca. Daca in primele 12 ore ale anului, pana la 1.000 de persoane au iesit din tara pe la punctele de frontiera din Timis, ulterior, in prima zi din 2006, traficul s-a triplat.

De Sarbatori, atat la intrarea in tara, cat si la plecare, Politia de Frontiera recomanda romanilor stabiliti in strainatate sa foloseasca toate punctele de trecere a frontierei si nu doar pe cele mai cunoscute, pentru a evita aglomeratia si a urgenta formalitatile de tranzit. Pe granita Romaniei cu Ungaria exista zece puncte de control si trecere a frontierei, respectiv Cenad (judetul Timis), Turnu, Varsand si Nadlac (judetul Arad), Episcopia Bihor, Bors, Salonta si Valea lui Mihai (judetul Bihor) si Petea si Urziceni (judetul Satu Mare).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.