Un proverb vechi spune ca „omul inteligent se hraneste cu ochii“. Farfurii intacte, fata de masa impecabila si aranjamentele de brad si visc, cit si ornamentele specifice Craciunului sint „condimentele“ unei mese reusite de Revelion.

Masa de Revelion s-a transformat dintr-un eveniment gastronomic in-tr-un ritual magic, plin de semnificatii. Oamenii au inceput sa analizeze toate elementele mesei dintre ani. De la farfurii pina la mincarea pe care o punem pe masa in noaptea de revelion, toate au o semnificatie. Astfel, fata de masa trebuie sa fie impecabila, cu motive de sezon si neaparat din bumbac sau in. Este exclus folosirea unei fete de masa din plastic.

Invitatii la 70 cm distanta

Un alt detaliu foarte important al mesei de Revelion este atmosfera, lucru ce depinde si de asezarea invitatilor. Astfel, pentru ca invitatii sa stea confortabil, trebuie sa prevedem un spatiu de 60-70 de centimetri pentru fiecare tacim. Nici latimea mesei nu trebuie sa fie mai mare de 160 de centimetri, pentru ca invitatii asezati fata in fata sa poata discuta. In ceea ce priveste capetele mesei, ele sint rezervate pentru gazda si invitatul de onoare.

Asezarea unui ravas personalizat linga fiecare tacim ii va bine dispune pe invitati. Nici viscul si bradul nu se lasa mai prejos. Asezarea unei crengute de visc la masa fiind de efect atit vizual, cit si spiritual. Inca din antichitate, viscul este considerat a fi o planta sacra. Preluat din limba celtica, tradus prin "a toate vindecator", viscul protejeaza impotriva relelor si este aducator de noroc. La acestea se adauga efectul luminarilor. Potrivit traditiei, este bine ca pe masa dintre ani sa se aprinda luminarea de la Paste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.