La sfarsit de an, petrecerile se tin lant. Si cum chefurile sunt "udate" si cu cate un paharel cu vin, doi tineri bucuresteni au pus pe picioare o afacere de sezon. Ei inchiriaza soferi cu ora. Pentru cateva sute de mii de lei vechi, acestia sunt disponibili la orice ora din zi sau din noapte, chiar si de Sarbatori.

Sunt imbracati "la patru ace" si alesi pe spranceana. "Toti sunt soferi profesionisti, cu ani buni de experienta in spate", ne-a precizat Bogdan Temneanu, unul dintre patroni. Ideea infiintarii firmei i-a venit in urma cu putin timp. "M-am gandit ca de Sarbatori oamenii au nevoie de serviciile unei asemenea firme. Astfel se pot distra in voie la petreceri fara sa fie stresati de faptul ca daca au venit cu masina vor trebui s-o lase acolo pentru a lua un taxi.

Nu trebuie decat sa dea un telefon la firma noastra, iar un sofer ii va conduce in siguranta acasa", ne-a mai spus Bogdan Temneanu. Potrivit acestuia, firma inchiriaza soferi pentru situatii diverse. "Oamenii apeleaza la noi in tot felul de cazuri. Unii vor sa mearga cu masina personala la aeroport, altii au nevoie de sofer pentru a plimba prin oras un partener de afaceri. Am dus si copii la scoala sau le-am insotit pe sotiile clientilor la cumparaturi".

Tarifele percepute difera in functie de serviciul pentru care clientul opteaza. Astfel, tariful clasic este de 29 lei noi fara TVA (adica 290.000 lei vechi) pentru 30 de minute, indiferent de numarul de kilometri parcursi. Daca doriti ca soferul care va insoteste sa fie echipat ca la carte, cu costum negru, manusi albe si sapca cu cozoroc trebuie sa platiti pentru 30 de minute 48 lei, fara TVA.

Soferii imbracati "la patru ace", cu costume negre si manusi albe, sunt si cei mai scumpi. Daca doriti sa va impresionati prietenii sau partenerii de afaceri si apelati la serviciile acestora, trebuie sa platiti cel putin 50 de lei noi, adica 500.000 de lei vechi, pentru o jumatate de ora. Dar cum obrazul subtire cu cheltuiala se tine, se pare ca pentru multi clienti pretul nu conteaza. Dovada sunt solicitarile pe care patronii le-au primit pentru soferii echipati ca la carte.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.