Cercetatorii britanici au realizat recent un studiu care arata ca leacul cel mai bun pentru mahmureala il reprezinta painea cu unt si cu miere, alaturi de un ceai fierbinte. Potrivit Royal Society of Chemistry, remediul cel mai bun pentru persoanele mahmure este reprezentat de un mic dejun care include miere sau sirop foarte dulce. Mierea sau siropul ajuta organismul slabit sa isi refaca rezerva de sodiu, potasiu si fructoza, eliminand mahmureala.

John Emsley, membru al Royal Society of Chemistry si unul dintre autorii studiului, a declarat ca "betia vine de la alcool, mahmureala este efectul acidaldehidelor". "Acidaldehidele sunt substante chimice toxice care rezulta in urma procesarii alcoolului in organism si care genereaza dureri de cap, ameteli si voma. Mahmureala dispare treptat, pe masura ce acidaldehidele sunt transformate in substante chimice mai putin toxice", a declarat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.