Soferii care vor conduce pe drumurile publice autovechicule fara asigurare de raspundere civila sau inspectie tehnica efectuata vor fi amendati cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 RON fata de 1.000 pana la 2.000 RON cu cat sunt sanctionati in prezent.
Societatile de asigurari RCA si unitatile de inspectie tehnica periodica a autovehiculelor au fost obligate, printr-o ordonanta aprobata ieri de Guvern, sa furnizeze Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Registrului Auto Roman, in termen de cinci zile de la incheierea asigurarii, datele privind autovehiculele aflate in circulatie, urmand ca acestea sa fie comparate cu evidentele vehiculelor inmatriculate si aflate in circulatie.

In cazul in care societatile amintite vor incalca de cel putin doua ori aceasta obligatie, potrivit ordonantei, acestea isi vor suspenda activitatea pe o perioada de la o luna la sase luni. Actul normativ mai prevede ca, de la 1 aprilie 2006, soferii vehiculelor ale caror asigurari sau inspectii tehnice au expirat de 90 zile sa fie sanctionati cu suspendarea inmatricularii (pana la rezolvarea situatiei), in cazul in care vor continua sa circule cu masinile in aceste conditii urmand sa fie amendati cu sume cuprinse intre 30 si 50 milioane lei vechi. Ordonanta instituie, totodata, obligatia preschimbarii in termen de 60 zile de la intrarea in vigoare a vechilor certificate de inmatriculare, sub sanctiunea suspendarii inmatricularii pe o perioada nedeterminata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.