N-ati mai gasit locuri pe Valea Prahovei? Nici o problema, cu aceiasi bani puteti petrece revelionul la caldura, fie pe o insula ca-n filme, fie intr-o tara unde iarna nu este atat de grea ca la noi.

Imprastiate pe 35.000 de metri patrati in Oceanul Indian, Insulele Maldive sunt visul oricarui Robinson Crusoe. In general, cele 1.200 de insule sunt atat de mici incat te poti plimba pe toata insula in jumatate de ora. Inainte de 1981, in Maldive nu exista nici macar un aeroport, daramite o industrie turistica. Acum, insulele Maldive au ajuns pentru britanici, de exemplu, a doua destinatie dupa Thailanda. Care este explicatia acestei ascensiuni rapide?

Motivul principal este ca insulele corespund intocmai conceptului de paradis pe care ni-l imaginam cu totii. Oriunde te duci exista nisip fin, lagune turcoaz, palmieri, recifuri de coral si, desigur, Oceanul Indian de un albastru ca cerneala. Din cauza dimensiunilor insulelor, exista doar un hotel pe fiecare. Asa ca pretul unui sejur in Maldive reflecta de fapt linistea pe care o cumperi: nu exista trafic, nu exista poluare, nu exista aglomeratie pe plaja. Cu cat sunt mai putine camere, cu atat hotelul este mai apreciat.
Egipt, destinatia preferata a romanilor

In cele 115 insulite ale arhipelagului Seychelles veti gasi paradisul tropical care apare in sute de reclame. Oricat de seducatoare ar fi aceste imagini, pur si simplu nu pot concura realitatea: exista mai multe nuante de verde si albastru in Seychelles decat va puteti imagina. Atolul Aldabra este unul din cele mai mari din lume si include o laguna uriasa, fiind taramul natal al broastelor testoase gigantice.

Pe atol traiesc in jur de 200.000 de broaste testoase si mii de pasari de mare. In zona Vallée de Mai, din centrul insulei Praslin, se afla cea mai mare cultura de cocotieri din arhipelag. Aici puteti vedea ananas salbatic, arbore de cafea salbatic, arbusti de mirodenii si, daca aveti noroc, celebrul papagal negru din Seychelles.