Directia Sanitar Veterinara a intensificat masurile de prevenire a gripei aviare in Bucuresti. Ea a transmis proprietarilor de pasari ale caror gospodarii sunt amplasate in apropierea lacurilor, dispozitii ferme cu privire la interzicerea accesului pasarilor si a animalelor la luciul de apa, interzicerea aprovizionarii cu apa din lac, indiferent de utilizarea ei si evitarea contactului cu pasarile salbatice. Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) incepe de azi o serie de actiuni de educare a populatiei din zona de nord a Capitalei, pentru prevenirea gripei aviare mai ales in gospodariile unde cresc pasari, a declarat Adrian Neacsu, seful Directiei.

Actiunea va consta in distribuirea de materiale informative - pliante si fluturasi - referitoare la masurile de prevenire a gripei umane si a gripei aviare. Comitetul municipal pentru interventie in pandemia de gripa a decis, si in urma discutiilor derulate cu o zi in urma la Ministerul Sanatatii, sa fie creat un stoc de vaccin antigripal echivalent cu zece la suta din totalul produselor livrate.De asemenea, comitetul a discutat despre crearea unui coridor-tampon in jurul Bucurestiului, pentru supravegherea eventualelor cazuri de gripa aviara, fiind propuse aceleasi recomandari catre bucuresteni ca si cele facute de municipalitate.

Adoptarea de masuri suplimentare a fost determinata de descoperirea unui posibil focar de grip a aviara in satul Traian din judetul Ialomita. Primele teste efectuate la probe recoltate de la pasari din aceasta localitate au iesit pozitive, indicand posibilitatea prezentei virusului H5N1. Focare de gripa aviara au fost depistate pana acum in mai multe localitati din judetele Tulcea, Braila, Buzau si Calarasi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.