Dirijorul Vlad Conta si Mariana Donose, solista in corul Operei Nationale, nu au putut participa la concursul pentru ocuparea postului de director al Operei Nationale Bucuresti (ONB), concurs organizat miercuri, 14 decembrie, de Ministerul Culturii si Cultelor.

Cei doi au fost respinsi cu numai o zi inaintea concursului deoarece dosarele lor nu au intrunit conditiile de inscriere in competitie. Prin urmare, concursul a fost sustinut doar de actualul director interimar al Operei, Catalin Ionescu Arbore.

Neavand concurenta, Arbore a castigat scaunul de director general obtinand un punctaj de 4,20 dintr-un maximum de 5. Este al doilea concurs organizat de MCC, Arbore inscriindu-se si la primul, unde scenograful a fost respins deoarece nu avea experienta manageriala de minimum patru ani. Nu ca acum ar avea aceasta experienta, dar cum ministerul a modificat conditiile de participare, si cum este necesara doar "experienta in managementul cultural", candidatura lui Arbore a fost validata. Din Comisia de examinare au facut parte personalitati ale vietii muzicale romanesti: compozitorul Cornel Taranu, dirijorii Remus Georgescu si Petre Sbarcea, muzicologii Adrian Pop si Valentina Sandu, Nicolae Licaret, directorul general adjunct al Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti, compozitorul Octav Nemescu si Geta Lepadau, consilier MCC.

"Trebuie sa ajungem la momentul in care oamenii obisnuiti din Bucuresti sa vorbeasca despre Opera Nationala la fel de mult cum vorbesc despre mall, despre Teatrul National sau despre alte locuri pe care le frecventeaza mai mult decat Opera", a declarat Arbore pentru Mediafax.

Arbore a mai mentionat ca in proiectul sau de management se regaseste spectacolul "O noapte furtunoasa", montat impreuna cu opera "Revolutia", compusa de Adrian Iorgulescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.