De la 1 februarie 2006, cele 237 de maxi-taxi din Bucuresti nu vor mai circula pe traseele RATB, a anuntat ieri, Stefan Pirpiliu, presedintele Comisiei municipale de Transporturi.

"La ora actuala 95% din liniile de maxi-taxi se suprapun cu metroul si RATB-ul, in conditiile in care am retras liniile preorasenesti si astfel, parcul RATB s-a marit cu inca 300 de autobuze", a precizat consilierul general.

Viitoarele trasee ale microbuzelor se vor intersecta cu actualele linii de transport in comun in proportie de 30% si vor fi cunoscute publicului in "maxim doua saptamani". In momentul de fata, maxi-taxi-urile circula pe 26 de trasee, toate acreditate de Primarie pana la 31 ianuarie 2006. "Incepand cu 1 februarie vom corela transportul privat cu cel public si vom introduce cateva prevederi minime pentru siguranta si confortul calatorilor. Noile trasee vor fi stabilite in functie de sesizarile oamenilor, de informatiile primite de la RATB si de la Politia Rutiera", a mai explicat Pirpiliu.

Totodata, in urma unui control efectuat in perioada 8-12 decembrie, la 57 de microbuze de transport calatori, inspectorii Primariei au constat deficiente la mai bine de 90% din acestea. "Spre exemplu, la ora 11:00, soferul nu eliberase decat noua bilete. Alti soferi au motivat ca nu le sunt cerute de catre clienti si din aceasta cauza nu le rup", a mentionat consilierul. In urma controlului s-au intocmit 50 de procese verbale in valoare de 26.070 RON si au fost ridicate licentele de transport.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.