La implinirea, ieri, a unui sfert de veac de la infiintarea sindicatului liber polonez Solidaritatea - moment care a declansat inlantuirea cauzala incheiata cu destramarea sistemului comunist-totalitar din Europa si a lagarului sovietic - la ambasada Poloniei a avut loc o festivitate emotionanta si plina de invataminte.

Emotionanta, pentru ca au fost distinsi, cu ordine si medalii ale statului polonez, sase romani care au avut taria de caracter si curajul de a se impotrivi unui regim criminal: Iulius Filip, muncitorul clujean care inainte de a se solidariza public cu Solidaritatea poloneza, se solidarizase, in 1977, cu razvratitii din Valea Jiului.

El a fost distins cu "Crucea de Cavaler al Ordinului pentru Merit al Republicii Polone". Octavian Bratila, de asemenea din Cluj, rasplatit cu "Crucea de Aur pentru Merit a Republicii Polone".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.