In ultimul deceniu, producatorii de film au fost mai cheltuitori ca oricind, un studiu al revistei "Forbes" estimind ca, pentru punerea la punct a unei pelicule se cheltuiesc in medie 64 de milioane de dolari. Totusi, in comparatie cu cele mai scumpe filme din istorie, cifra nu impresioneaza.

Potrivit publicatiei, cea mai costisitoare productie a fost "Cleopatra" (1963), cu Elizabeth Taylor si Richard Burton in rolurile principale si cu cheltuieli de 286.4 de milioane de dolari. Locul secund este ocupat de "Titanic" (1997), cu 247 de milioane, podiumul fiind incheiat de "Lumea apelor" (1995), in regia lui Kevin Costner - 229 de milioane. In top se regaseste si un film care nu a aparut inca in cinematografe. Noua versiune a legendei lui "King Kong", produsa de regizorul "Stapinului inelelor", Peter Jackson, a ajuns deja la costuri de 203 milioane de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.