Cea de-a X-a editie a Targului de cadouri "Suveniruri 2005" s-a deschis ieri, la Centrul Expozitional Romexpo. Comerciantii au avut grija sa aduca marfa cat mai variata, astfel ca nici un vizitator sa nu plece cu mana goala.

De la lumanari si globuri pentru pomul de Craciun si pana la incaltaminte, haine de iarna sau bijuterii, gasesti orice. Totul e sa ai buzunarele pline.

La editia de anul acesta, 180 de firme, dintre care 168 romanesti, au venit cu idei de cadouri pentru bucuresteni. Suprafata ocupata de comercianti in acest an este cu 46% mai mare fata de anul trecut. Indiferent de cadoul pe care ti-ai propus sa-l faci, sau indiferent de cati bani ai in buzunar, este imposibil sa nu gasesti ceva in cele doua pavilioane invadate de darurile de Craciun.

Brazi gata impodobiti

Atmosfera de sarbatoare se simte inca de la intrarea in pavilion si daca iti propui sa vezi intreaga oferta inainte de a te decide ce cumperi, trebuie sa-ti rezervi pentru asta cateva ore bune. Din toate colturile te imbie sa-ti golesti buzunarele globuri, obiecte decorative, lumanari sau brazii de Craciun. Preturile nu sunt, asa cum ne-am fi asteptat, cu mult diferite de cele pe care le gasim in magazine, avantajul este insa ca o vizita la targ iti da posibilitatea sa cumperi orice ti-ai propus fara sa strabati o jumatate de oras.

Pentru un brad de Craciun care sa arate impecabil trebuie sa fii pregatit sa platesti 4,5 milioane. Asta daca iti mai rezervi cateva ore in seara de ajun ca sa-l impodobesti. Pentru ca unul gata decorat - ce-i drept, dupa ultima moda - s-ar putea sa te coste peste 10 milioane de lei. Oferta cea mai bogata este la globuri al caror pret este cuprins intre 1 RON si cateva sute de mii de lei, in functie de model si marime. Nu lipsesc nici decoratiunile specifice sarbatorii Craciunului, imprumutate de cativa ani de la americani. Si pentru astfel de lucruri trebuie sa platesti intre 20 si 65 RON. In afara de lucrurile de sezon, gasesti insa o gramada de alte articole pe langa care nu poti trece nepasator.

Cadouri simbolice sau costisitoare

Cei care si-au propus sa faca cadouri simbolice pot opta pentru lumanari parfumate sau care au luat forme de Mos Craciun sau de oameni de zapada, care pot costa cel mult 20-30 RON, pentru o rama sau un album foto din papirus sau pentru o bricheta mai neobisnuita ori un portofel. Pana in 30 RON costa si o pereche de papuci de casa, indiferent daca sunt pentru doamne sau domni. Un cadou pentru acestia din urma poate fi si o cravata pentru care platesti tot 30 RON, dar pentru ca e luna cadourilor, mai primesti una gratuit. In categoria darurilor simbolice si haioase intra si pernele imprimate cu personaje din desene animate care sforaie.

Daca, in schimb, doresti sa oferi ceva mai costisitor, pentru doamne poti alege bijuterii din argint sau din aur care ar putea sa te coste si cateva zeci de milioane de lei. De asemenea, nu lipsesc articolele de imbracaminte sau de incaltaminte care te pot usura de alte cateva milioane de lei. Pentru domni, pe langa haine sau papuci, mai poti cumpara o bautura aleasa. In functie de ambalajul pe care il alegi, plosca sau sticla cu carte de vizita, trebuie sa achiti intre 65 si 100 RON. N-au fost uitati nici iubitorii de arta pentru care puteti cumpara un tablou pictat pe panza sau sticla. Pentru un astfel de cadou trebuie sa renunti la 150 RON, iar daca optezi pentru un dar inedit, gasesti tablouri si icoane unicat, pictate pe tigla, pretul lor fiind de 100 RON.

Targul de suveniruri va fi deschis in fiecare zi intre orele 10 si 18 pana pe 11 decembrie, pretul unui bilet de intrare fiind 5 RON.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.