Dupa ce a participat la lansarea cartii democratului Bill Clinton in Romania, Nadia Comaneci s-a numarat printre personalitatile care au intimpinat-o la aeroport pe secretarul de Stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice, in scurta vizita pe care aceasta a facut-o in Romania.

Esti o apropiata a lumii politice din Statele Unite. O cunosteai pe Condoleezza Rice inainte de venirea acesteia in Romania?

Este pentru prima oara cind ne-am aflat fata-n fata. Mi-a spus ca fusese informata ca eu ma voi afla printre cei care o vor intimpina la aeroport. Ba chiar, cind a coborit din avion, mi-a zimbit si mi-a spus: "Acum voi avea parte de o imbratisare mare". Mi-a spus ca isi dorea sa ma cunoasca, m-a intrebat despre Bart.

Ai venit in tara pentru acest eveniment?

A fost o intimplare ca m-am aflat aici exact in aceasta perioada. Cu doar doua zile inainte de eveniment am fost sunata de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si intrebata daca as putea merge sa o intimpin pe Condoleezza Rice. Secretarul de la ambasada care m-a sunat mi-a spus ca, in momentul in care s-a concretizat aceasta vizita, primul nume la care s-a gindit a fost cel al meu. A fost o intimplare fericita ca ma aflam in Romania.

Esti o sustinatoare a republicanilor si implicit a presedintelui George W. Bush?

Eu nu sint de nici o parte. Sint prietena cu toata lumea, si cu republicanii si cu democratii. Nu ma implic politic, apreciez omul pentru ceea ce este. Am relatii cordiale atit cu fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, cit si cu actualul sef de la Casa Alba, George W. Bush. Am avut onoarea sa-l cunosc si sa ramin prietena si cu secretarul de Stat al SUA, Collin Powell, care este un om extraordinar.

Si totusi, cu Bill si Hillary Clinton pari a avea o relatie speciala… Luna trecuta ai venit la Bucuresti pentru a-i face o surpriza fostului presedinte american, care venise aici pentru a-si lansa cartea de memorii.

Nu as putea spune ca sintem mai apropiati, ci ca avem mai multe lucruri in comun. Ne intilnim deseori gratie evenimentelor de caritate la care participam. Chiar luna trecuta ne-am vazut la dineul oferit de emirul Qatarului, seicul Hamad Bin Khalifa Al Thanicu, cu ocazia inaugurarii celei mai mari sali de sport din lume.

In cazul in care, in 2008, Condoleezza Rice si Hillary Clinton vor fi rivale la presedintia Statelor Unite, cu care dintre cele doua vei vota?

Votul este secret, nici macar lui Bart nu-i voi spune pe cine voi miza.

Un bun prieten de-al tau este si guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger…

Da, chiar ma voi intilni cu el peste o saptamina la Los Angeles, amindoi fiind invitati la premierea filmului "Sunetul", un film al carui profit va fi donat organizatiei Special Olympics. Cu Arnold, dar si cu sotia sa, Maria Shriver, sintem vechi prieteni. Ei chiar ma vor ajuta la dotarea clinicii medicale "Nadia Comaneci" pe care o voi inaugura aici, la Bucuresti.

Avem insa nevoie sa terminam cladirea, dar incet-incet, proiectul se concretizeaza.

Cit mai stai in Romania?

Am mai ramas o zi, pentru ca aseara am participat la un eveniment la care invitata de onoare a fost baroneasa Emma Nicholson. Astazi voi pleca la Paris, unde am fost invitata pentru un interviu, ce va fi prezentat cu ocazia galei: "Celebrarea celor mai mari sportivi din istorie".

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.