Prin intermediul unui curs optional pentru liceu, pregatit de Agentia de Monitorizare a Presei Academia Catavencu in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, elevii romani vor fi mai pregatiti sa faca fata asaltului de informatii difuzate prin mass-media si prin publicitate.
Acest curs are ca suport un manual destinat elevilor, intitulat "Competenta in mass-media", publicat in 2000 si reeditat in 2005 de Humanitas Educational. Manualul este dublat de un ghid al profesorului aparut la aceeasi editura, coordonat de doua profesoare de liceu, Dorina Chiritescu si Angela Tesileanu. "Proiectul vizeaza dezvoltarea rezistentei la manipulare prin mass-media: tinerii liceeni vor invata cum sa se fereasca de televizor. Cursul pregateste un public critic, ca cenzor, fiind singura forma de cenzura cu care suntem de acord", a spus Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei Academia Catavencu. "Sursele media au devenit, in ziua de azi, mai importante decat parintii si scoala pentru educarea tinerilor romani", avertizeaza, la randul ei, Dorina Chiritescu.

Proiectul "Sistem integrat de mass-media pentru liceu" mai include o serie de conferinte si intalniri cu profesorii, pentru pregatirea celor care vor preda acest optional. Pana in prezent, au avut loc zece intalniri cu aproximativ o suta de profesori din toate judetele tarii, si 3.000 de elevi, din 120 de licee au deja posibilitatea sa urmeze optionalul. Proiectul a costat 48.000 euro, dintre care 16.500 euro au fost asigurati de Open Society Institute, si 31.500 euro au venit de la Ambasada SUA. Cheltuielile de editare a manualelor au fost suportate de editura Humanitas Educational.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.