Participant direct la evenimentele din decembrie 89, Sergiu Nicolaescu a vrut sa-i convinga, ieri, pe procurori ca ultimul ministru al apararii din regimul ceausist s-a sinucis.

Regizorul a mai spus, la iesirea de la audieri, ca lucreaza la o carte in care reconstituie ultimele ore ale vietii generalului Milea.

"Eu nu-l consider pe generalul Milea un erou national si sunt convins ca s-a sinucis", a declarat, ieri, Sergiu Nicolaescu dupa ce a stat de vorba cu procurorii militari din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul mortii generalului Vasile Milea a fost redeschis in luna mai a anului trecut, dupa 14 ani, de cand anchetatorii stabilisera ca nu exista suspiciuni in cazul decesului produs, in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, la etajul al saselea al cladirii Comitetului Central. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, sesizase o serie de nereguli in instrumentarea dosarului, considerand ca se impune reaudierea unor martori, identificarea si audierea altor persoane si efectuarea unor noi expertize.

Mass-media au aratat in mai multe randuri, pana la redeschiderea cauzei, ca din dosarul mortii generalului lipsesc probe esentiale, marturii si chiar procedee judiciare esentiale. Anchetatorii au dat verdictul de sinucidere fara ca macar sa fi fost prelevate probe de pe arma cu care se presupune ca generalul s-ar fi sinucis in biroul sau, cu cateva minute inainte ca anuntul gestului sau sa fie facut public prin intermediul unui comunicat difuzat de Televiziunea Romana, in care Milea era numit tradator.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.