Dintr-un numar de 103 localitati, in judetul Prahova mai mult de jumatate dintre acestea sunt expuse la riscuri naturale.
Potrivit directorului Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judetean Prahova, Luminita Neamtu, "14 localitati prahovene sunt expuse riscului seismic, 19 localitati prezinta un risc la inundatii, fie pe cursuri de apa, fie pe torenti, iar 63 sunt expuse riscului de producere a alunecarilor de teren. In privinta alunecarilor de teren poate exista un grad de risc scazut, mediu sau ridicat, dar majoritatea localitatilor se incadreaza la gradul ridicat de risc".

Printre localitatile cu un grad ridicat al potentialului de producere a alunecarilor de teren se numara un municipiu si sase orase: Campina, Boldesti-Scaeni, Breaza, Comarnic, Slanic, Urlati, Valenii de Munte, precum si majoritatea comunelor din Prahova. In prezent, se deruleaza un program-pilot in zona Ploiesti-Comarnic privind expunerea la riscuri naturale de catre autoritatile centrale.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.