Barbatul care a impuscat, in 26 noiembrie 2012, un tanar cu un Kalasnikov a fost prins la Moscova, atacatorul fiind cetatean moldovean, a anuntat, joi, seful Politiei Romane, Petre Toba.

Vitalie Proca, in varsta de 33 de ani, a fost prins miercuri dupa-amiaza la Moscova, cu sprijinul Politiei din Rusia, Italia, Moldova si Scotland Yard, el fiind cautat dupa ce in primavara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o fapta similara, a precizat oficialul Politiei Romane.

Potrivit MEDIAFAX, in acelasi timp, pentru prinderea acestuia, au coloborat la nivel national Politia Capitalei, SRI, Directia Operatiuni Speciale, Directia de Investigatii Criminale din IGPR si Interpol.

Moldoveanul este acuzat de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Autoritatile romane au declansat procedura de extradare a lui Proca din Moscova.

Proca este cercetat pentru tentativa de omor asupra unui barbat, care a fost gasit impuscat in cap si in piept, in seara de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun, intr-un autoturism marca Audi, cu numere de Bulgaria.

Atacatorii barbatului au tras cu doua arme AKM (automat Kalasnikov modificat), una dintre acestea fiind gasita de politisti la locul agresiunii.
Proca este singurul dintre atacatori capturat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.