Politistii fac, marti dimineata, zece perchezitii in Bucuresti si judetele Buzau, Ilfov si Botosani, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala de peste un milion de lei.

Noua dintre perchezitii au loc la persoane fizice si una la o persoana juridica, cercetate in doua dosare penale de evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Potrivit MEDIAFAX, descinderile vizeaza persoane care au derulat afaceri ilegale cu nuca si miez de nuca, iar potrivit unor surse din randul anchetatorilor in judetul Buzau perchezitiile au loc in localitatile Unguriu, Cozieni, Cislau si Calvini, fiind cautat un lider al romilor din localitate, Nicolae Oita.

Conform surselor citate, persoanele vizate in acest dosar livrau marfa, respectiv nuca si miez de nuca, unei firme din Botosani care o exporta in tarile arabe, fara sa fie platite taxe si impozite. Evazionistii se foloseau inclusiv de documente falsificate, prejudiciul creat prin vanzarea ilegala a unei mari cantitati de nuca si miez de nuca fiind estimat la peste un milion de lei.

La perchezitii participa politisti de la Inspectoratul de Politie al Judetului Buzau - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul pentru Actiuni Speciale si sectiile de Politie Rurala Parscov si Cislau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.