In acest an, la moda sunt brazii ornati intr-o singura culoare: albastru, rosu sau auriu. Pe strazi totul e ca intr-o lume de vis. Mii de beculete impodobesc strazile centrale ale oraselor.

Hipermarketurile se bat in game variate de podoabe pentru Craciun si Anul Nou, iar instalarea ornamentelor pe strazi aproape ca s-a terminat. Strazile centrale ale Capitalei sunt deja impodobite, iar noaptea orasul e o feerie. Mii de beculete acopera in acest an de doua ori mai multi copaci si stalpi de pe principalele bulevarde din Bucuresti. Turturi, stele cazatoare si fulgi luminati reprezinta "moda" stradala a acestui decembrie.

Chiar daca a mai ramas ceva timp pana vine Mos Craciun, producatorii se intrec deja in oferte din cele mai variate, iar clientii petrec ore intregi in magazine pentru a se decide in privinta cumparaturilor. Beteala de toate culorile si marimile, globulete rosii si albastre, mari sau mici, cu sau fara sclipici, caciulite, masti si costume de Mos Craciun, ghirlande din clopotei ori turturi argintii, ingerasi cu aripi din puf alb sau brazi artificiali cu fibra optica. Pe rafturi speciale, mii de ornamente au fost aliniate ca o armata in asteptarea clientilor.


Si in restul oraselor mari, primarii s-au straduit sa dea urbei un aer de sarbatoare. Constanta, Brasov, Baia Mare, Timisoara, Cluj sunt inundate de lumina beculetelor colorate. La Iasi, se lucreaza pe ultima suta de metri.

Pana pe 10 decembrie, toate lucrarile trebuie finalizate. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a schimbat in cartierele rezidentiale si pe strazile din centru instalatiile din anii trecuti, urmand ca cele vechi sa fie folosite pentru decorarea zonelor marginase.

In apropierea Sarbatorilor de iarna, copiii isi doresc o lume ca in basme. Magazinele cu ornamente sclipitoare pentru brad le transforma visul in realitate.