Procurorii DIICOT fac, luni dimineata, 36 de perchezitii in Suceava, Neamt, Iasi, Constanta si Ilfov pentru a duce la audieri 20 de persoane care ar fi introdus ilegal in tara, cu ajutorul unui politist de frontiera, peste 300 de pachete de tigari, prejudiciu fiind de peste 1,1 milioane de dolari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava, au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier, constituit din 33 de cetateni romani si ucraineni suspectati de contrabanda.

Potrivit MEDIAFAX, membrii gruparii sunt suspectati ca ar fi introdus ilegal in Romania, prin segmentul de frontiera verde din zona localitatii Brodina, judetul Suceava, 325.000 de pachete de tigari din Republica Ucraina, acestia fiind sprijiniti de un subofiter de la ITF Sighetu Marmatiei, Sectorul Politiei de Frontiera Brodina, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Prejudiciul produs de membrii gruparii de contrabanda cu tigari a fost estimat la peste 1,1 milioane de dolari.

Pentru prinderea membrilor gruparii, anchetatorii fac 36 de perchezitii domiciliare in judetele Suceava, Neamt, Iasi, Constanta si Ilfov, urmand ca 20 de persoane sa fie duse la audieri la sediul DIICOT.

La actiune participa ofiteri de politie judiciara de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, IPJ Suceava si lucratori de la IJJ Suceava si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane. Suportul tehnic al actiunii a fost asigurat de SRI, DGIPI si Directia Operatiuni Speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.