Judecatoria Sectorului 1 a inregistrat o cerere a Inspectoratului de Stat in Constructii de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase pentru prejudiciul din dosarul "Trofeul Calitatii" - aproape 1,5 milioane de euro, ce ar trebui platiti in solidar de fostul premier si ceilalti cinci inculpati.

Solicitarea Inspectoratului de Stat in Constructii a fost inregistrata miercuri si va fi judecata vineri, noteaza Gandul.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Potrivit MEDIAFAX, instanta a decis atunci si sa mentina dispozitiile sentintei date de prima instanta prin care Adrian Nastase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a sotilor Popovici), SC Eurografica SRL (firma lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligati sa plateasca despagubiri civile totalizand 6.481.383 lei (1.451.435 euro), potrivit Gandul.

Contactati de Gandul, avocatii lui Adrian Nastase au declarat ca este vorba de o procedura destul de complexa si ca cererea de incuviintare a executarii silite nu inseamna ca automat bunurile fostului premier vor fi executate silit pentru recuperarea pagubelor.

Tot la Judecatoria Sector 1 a fost inregistrata o cerere de incuviintare a executarii silite pe numele Dianei Gasparovici, condamnata si ea in dosarul "Trofeul Calitatii".

Gasparovici, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se afla in inchisoare, ea nefiind gasita de Politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.