Furturile din locuinte savarsite prin escaladare au crescut cu 34% in anul 2012 comparativ cu 2011, iar furturile din buzunare si genti au crescut cu 16%, arata bilantul Politiei Capitalei.

Furturile din locuinte au crescut si din cauza faptului ca a crescut numarul infractiunilor in care autorii si-au declinat calitati oficiale spunand ca lucreaza la Enel, Distrigaz, primarie sau dezinsectie.

De asemenea, anul precedent s-au inregistrat 256 de infractiuni in unitatile de invatamant sau in zonele limitrofe acestora, valoare ce se situeaza sub media ultimilor patru ani, potrivit Politiei Capitalei, citeaza capital.ro.

Potrivit Politiei Capitalei, anul trecut peste 60% din cauzele cu autori necunoscuti au fost solutionate, fiind cercetate peste 800 de persoane.

Infractionalitatea se mentine sub media criminalitatii calculata pentru ultimii patru ani, numarul total al infractiunilor scazand cu 4,5% de la aproape 93.000 in 2011 la circa 89.000 in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.