Ministerul Educatiei a anuntat, joi, ca nu sustine infiintarea scolilor de corectie si nici nu are in vedere o asemenea tema pe agenda de lucru.

Ministerul Educatiei Nationale considera ca masurile coercitive, precum acelea pe care le presupune scoala de corectie, nu sunt un raspuns in privinta corijarii comportamentelor care ies din norma sociala general acceptata, sustine ministerul.

In opinia Ministerului Educatiei, preventia actelor violente, antisociale, prin educatie si consiliere, prin conlucrarea intre scoala, parinti si elevi sunt elementele esentiale in corijarea atitudinii elevilor.

"Sistemul de educatie, prin institutiile si reprezentantii sai, este chemat sa dea directii constructive pentru beneficiarii acestuia, elevii", arata, joi, Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Solicitarea privind infiintarea scolilor de corectie ar fi fost formulata de catre federatiile din invatamant la discutiile cu ministrul Educatiei, dupa ce in scoli au avut loc mai multe cazuri de violenta, potrivit informatiilor aparute in presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.