Doua autostrazi, doua reactoare nucleare, un canal de irigatii, zeci de spitale si monitorizare video in marile orase. Acestea sunt doar o parte din proiectele pentru care Cabinetul Ponta trebuie sa gaseasca investitori privati.

Premierul a vorbit astazi despre 10 obiective pentru care ministrul Marilor Proiecte trebuie sa gaseasca finantare pana luna viitoare, scrie stirileprotv.ro.

In prim-plan sunt autostrazile Bucuresti-Brasov si Pitesti-Craiova care, daca ar fi realizate, ar rezolva o parte din problemele de infrastructura. Bugetul nu permite o investitie de cateva miliarde de euro si de aceea sunt cautati investitori privati.

Pe lista lui Ponta apar si reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. In discutii pentru realizarea lor sunt implicate companii din China. Centrala de la Tarnita, podul de la Macin, care sa lege Braila de Tulcea, dar si canalul Siret-Baragan cu rol in agricultura si in comert sunt si ele prioritare, dar fara fonduri europene acestea nu vor putea fi realizate.

Pentru obiective mult mai mici au fost semnate azi contracte de 75 de milioane de euro, impartite deja pe regiuni de dezvoltare.

"Banii sunt pentru spitale, pentru drumuri judetene si locale, pentru constructia unor centre de asistenta pentru batrani si amenajarea unor parcuri industriale in mai multe orase din tara. Pana in decembrie Romania va fi impartita in regiuni si atunci ne va fi mai usor sa atragem fondurile de la UE", a declarat Liviu Dragnea.

Toate aceste planuri marete sunt deocamdata doar pe hartie si vor ramane asa cel putin anul acesta. Liviu Dragnea a aratat ca a cazut de acord cu prim-ministrul si cu finantatorii internationali sa nu mai deschida niciun santier nou din aceasta categorie de lucrari pentru ca in fiecare an au inceput lucrari si s-a ajuns la "un numar foarte mare, care nu mai poate fi sustinut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.