Activitatea de taximetrie la aeroportul Henri Coanda Otopeni va fi reorganizata in februarie, urmand sa fie amenajata o zona destinata taxiurilor, scrie realitatea.net.

In prezent, taxiurile comandate de clienti nu pot ajunge in apropierea terminalului de pasageri, acestia fiind preluati intr-o zona cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisa.

In plus, exista taximetristi neautorizati sau interpusi ai acestora care hartuiesc pasagerii, iar toate masinile autorizate practica tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru, a spus Fenechiu.

Ministrul propune mutarea zonei de asteptare a clientilor, de la etajul terminalului Sosiri la parter, si infiintarea unei zone de imbarcare taxi la comanda, la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde sa aiba acces doar masinile solicitate de clienti. Va fi infiintata o "zona de grupare" pentru taxiurile la comanda, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit si unde soferii nu au posibilitatea parasirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comanda vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative continand numere de telefon ale companiilor de taxi si tarifele practicate de acestea, precum si telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor. Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea sa opteze fie pentru un taxi care asteapta in fata terminalului fie pentru o masina la comanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.