Primarul Sorin Oprescu a declarat sambata, in replica la declaratiile facute de ministrul Radu Stroe, ca Bucurestiul are in stoc materiale antiderapante, o dovada fiind si faptul ca la ora 12.30, cand ninsoarea nu se oprise, arterele cu trafic RATB si cele unde sunt scoli si spitale erau "la negru".

Edilul sef al Capitalei a convocat Comandamentul de iarna sambata dupa-amiaza si a prezentat situatia stocurilor de materiale antiderapante dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a spus, la Comandamentul de iarna de la Guvern, ca in Bucuresti nu exista stocuri de materiale antiderapante, respectiv sare, la firmele de salubritate care asigura deszapezirea in sectoarele 1, 2, 3, 4 si 6.

"Dovada cea mai elocventa ca exista stocurile de antiderapant necesare o constutie faptul ca astazi, la ora 12.30, cand ninsoarea nu se oprise inca, arterele cu trafic RATB, dar si zonele in care se afla spitale, statii de salvare, scoli si alte institutii publice erau «la negru», intervenindu-se deja pe arterele laterale. Antiderapantele folosite in Capitala sunt clorura de calciu, atat solida, cat si lichida, precum si clorura de sodiu, adica sare", a spus Sorin Oprescu, citat de MEDIAFAX.

Primarul Capitalei a precizat ca inca de la declansarea campaniei de dezsapezire si combatere a poleiului, odata cu aprobarea planului de masuri si actiuni pentru perioada de iarna, s-a asigurat ca exista stocurile de material antiderapant care sa permita interventia in timp real a operatorilor, verificand personal bazele de deszapezire unde exista si punctele de depozitare a produselor antiderapante.

"Vreau sa fiu clar si categoric din start: ca intotdeauna in ultimii ani, Primaria Generala Bucuresti este pregatita si a luat toate masurile necesare pentru a interveni prompt si eficient in orice situatie de urgenta si indeosebi in conditii de iarna. Din acest motiv, nu pot sa fiu de acord cu afirmatii generate din «haznaua incompetentei si a dezinformarii birocratice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.