Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat saptamana aceasta, ca vrea sa aduca osemintele lui Mihai Viteazul la Craiova, de unde ar fi plecat, in opinia ei, "ideea unirii" din anul 1600.
Propunerea primarului i-a facut sa reactioneze pe presedintii de consilii judetene Cluj, Dambovita si Prahova, din moment ce doar capul domnitorului se pastreaza la Manastirea Dealu, restul corpului fiind ingropat intr-un loc ramas neidentificat, scrie gandul.info.

"Nu trebuie sa uitam niciodata ca ideea unirii a plecat de aici, din orasul nostru, ca asta «a fost pohta ce-a pohtit» Banul Craiovei, Mihai Viteazul, pe care anul acesta il vom sarbatori intr-un mod special, in cadrul Zilelor Mihai Viteazul. Imi doresc foarte mult sa-l aducem inca o data acasa, motiv pentru care am facut demersuri privind aducerea ramasitelor lui", a declarat Olguta Vasilescu joi, la Craiova, in cadrul festivitatilor dedicate zilei de 24 ianuarie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.