Ministerul Sanatatii (MS) precizeaza ca in proiectul de buget pe 2013 sunt alocati peste un milion de lei pentru medicamentele necesare bolnavilor de cancer.

Ministerul Sanatatii (MS) precizeaza ca in proiectul de buget pe 2013 sunt alocati peste un milion de lei pentru medicamentele necesare bolnavilor de cancer, institutia urmand sa propuna modalitati de suplimentare cu o suma intre 500.000 si 1.000.000 de euro.

"Fondurile necesare pentru asigurarea medicamentelor oncologice specifice, necesare tratamentului bolnavilor cu afectiuni oncologice sunt asigurate in cadrul Programului national de oncologie. In proiectul de buget pentru anul 2013, sumele alocate depasesc 1 000 000 de lei", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seara, de MS.

In ceea ce priveste asigurarea continuitatii aprovizionarii cu medicamente oncologice a caror aprovizionare se face cu dificultati deoarece nu se mai produc sau nu mai prezinta interes comercial, MS sustine ca, in prezent, cauta o solutie care sa asigure continuitatea in asigurarea nevoilor pacientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.