Administratia Nationala de Meteorologie va mentine codul portocaliu de viscol pana la ora 20.00, scrie MEDIAFAX.

Ulterior va anunta codul galben de vant puternic in Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia.

Tot pana vineri seara, la ora 20.00, va fi mentinut si codul galben de viscol anuntat anterior in judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Braila, Tulcea si, partial, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Brasov si Dambovita.

"Cele doua mesaje raman in vigoare pana la ora 20.00 dupa care, pana la ora 4.00 dimineata, va fi cod galben pentru vant puternic, desi cantitatea de zapada va fi destul de mica in comparatie cu ce este astazi", a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

Initial, codul galben de vant puternic va fi anuntat pentru Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, iar ulterior, in jurul orei 4.00, sambata, va fi lansat un al doilea mesaj de cod galben, pentru Mehedinti, Dolj, Olt, precum si in alte zone din Dobrogea si Muntenia, pana la Vrancea si Galati.

De la ora 14.00, sambata, pana duminica dimineata vor fi sub cod galben Muntenia, Dobrogea, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati, pentru vant puternic. Exista insa posibilitatea ca, in acest interval, Vrancea si Buzau sa intre din nou sub cod portocaliu.

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza astfel ca in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 70 de kilometri pe ora, vizibilitatea urmand sa fie redusa de viscol la sub 50 de metri.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau, ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada, se precizeaza in avertizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.